Sol·licita informació

Entrevista Gemma Ruiz

EDUCACIÓ

Entrevista personal pel 75è aniversari

Gemma, alumni de l’escola, educadora social i estudiant del màster en Psicopedagogia



Autoría: Arenales Red Educativa

2de junio del 2023

1 min de lectura

Per què vas decidir fer les pràctiques a l’escola?

 

Vaig decidir-me, primer de tot pel meu vincle amb l’escola, doncs vaig estudiar aquí, i, segon, perquè el meu treball final de màster versa sobre l’educació emocional i, soc coneixedora del projecte que es duu a terme a l’escola des d’infantil fins a la secundària i volia capbussar-me a dins del vostre projecte, ja que m’interessa com es treballa a l’àmbit escolar.

 

Com ha estat la teva experiència durant les pràctiques?

 

M’ha encantat, m’ha agradat molt fer-les aquí. M’he sentit molt acollida tant amb el professorat com amb l’equip i la veritat és que s’han passat volant. He pogut participar en les sessions de reeducació amb la Patrícia, col·laborar amb la Vicky a les sessions d’educació emocional i de mediació. No només d’observadora sinó que he pogut implicar-me en algunes tasques. M’interessava molt tot el que es feia des de la Comissió d Atenció a la Diversitat (CAD). Com a educadora social també crec que els adolescents, a la secundària, necessiten més dinàmiques de grup, cohesió, resolució de conflictes…


a més a més...

Un cop que has fet les pràctiques què en penses del pojecte?

 

Crec que hi ha una feina que no es veu, per molt que s’intenta mostrar-la a través de les xarxes o la pàgina web de l’escola, pel fet que és difícil copsar tot el rerefons de les activitats, els tempos, l’organització, el seguiment que es fa des de la CAP… hi ha un molt bon treball darrere que és invisible per a les famílies.

 

El projecte s’ajusta a les necessitats de l’alumnat?

 

Sí, tot i que l’equip psicopedagògic està format per dues persones, l’organització interna permet que el projecte estigui ajustat a les necessitats de l’alumnat.

 

Observes alguna diferència entre la metodologia que s’utilitzava abans i la d’ara?

 

Sí, en la meva època d’alumna i ara com a professional en pràctiques, he vist una evolució molt gran, ja que quan jo estudiava no hi havia tanta formació en l’àmbit psicopedagògic.


<<…hi ha una molt bona feina que és invisible per a les famílies…>>



Què destacaries?

 

La bona coordinació que hi ha entre la psicòloga i la psicopedagoga. Formen un gran equip, amb una bona comunicació. També la relació entre el professorat és bona, però caldria trobar espais de comunicació, ja que en el màster és una de les grans demandes que es fan. D’altra Banda, les activitats m’han sorprès positivament i he après molt. Fins i tot, la meva tutora de pràctiques quan vam parlar es va quedar sorpresa per tot el que he pogut fer a la vostra escola. No és la tònica general i, per tot això, m’encantaria poder treballar amb vosaltres. Feu una gran tasca.


ETIQUETAS

Últimas noticias

Entradas recientes

Suscríbete a la newsletter


Preguntes freqüents

Què ens identifica al Col·legi NS Montserrat?

Som una escola que pertany a la Xarxa Educativa Arenals. Aquí busquem l’excel·lència acadèmica, però també la humana perquè una bona persona sol ser un bon professional. Per això el respecte als altres, a un mateix, la feina ben feta, són valors humans i cristians que inculquem els nostres alumnes de la mà dels seus pares. Tenim l’ambicioso objectiu de servir la societat, les famílies i els alumnes.

Què aporta que NS Montserrat pertanyi a Arenales Red Educativa?

Arenales NS Montserrat és un col·legi d’Arenales Xarxa Educativa. En aquests moments la xarxa la componen més de 30 centres educatius distribuïts per tot el món. Tots ells assumeixen un model de competències i valors anomenat IAM (Innovació, Autonomia, Mentoring). Així com incorpora el codi de bones pràctiques, el reglament de règim intern i el pla digualtat. Tots ells documents que tenen l’origen en anys d’experiència i busquen garantir l’equitat, la inclusió i la igualtat.

Què és el model IAM?

IAM és un programa de transformació amb què busquem ser centres educatius d’avantguarda al segle XXI. Aquest programa es divideix en tres grans eixos: Innovació: busquem ser una organització oberta i en comunicació permanent amb el món en què vivim. Autonomia: ajudem cada un dels nostres alumnes a agafar les regnes de la seva vida, a ser persones autònomes. Mentoring: cadascú és protagonista de la seva pròpia educació i, alhora, col·labora de les dels altres.

¿Com s'aplica el programa IAM al Col·legi NS Montserrat?

Innovació: A través de la iniciativa iPad s’aconsegueix la integració de la tecnologia a l’educació. Així com pla de desenvolupament de currículum digital Mobile Learning al llarg de totes les etapes. Autonomía: Fomentem l’educació en soft skills: el desenvolupament de l’oratòria, la capacitat de lideratge, el desenvolupament del pensament emocional, el pensament creatiu i els primers auxilis, etc. Mentoring: A través de les tutories personals entre el professor i l’alumne, per ajudar-lo a conèixer millor, per desenvolupar les habilitats socials, per treure partit als seus talents, perquè forgi la seva autoestima, i que autònomament sigui feliç.

Demana informació

Tenim les portes obertes per a tu: volem conèixer-te, ensenyar-te les instal·lacions i mostrar-te el projecte educatiu, per això omple el formulari i programa una visita o pregunta'ns el que vulguis.