Sol·licita informació

Qui som

L’escola Ntra. Sra. de Montserrat està situada a Parets del Vallès, tocant al terme municipal de Lliçà de Vall. Som una escola de dues línies acollidora i familiar. Això permet crear un bon ambient de relació entre tota la comunitat educativa, alumnes, pares i mestres.

La nostra escola és una institució viva que s’adapta incansablement als nous temps i a les noves demandes socials. Actualment oferim les etapes d’Educació Infantil, Educació Primària i Educació Secundària Obligatòria.

Caràcter Propi del centre 

L’escola ha definit el seu Caràcter Propi d’acord amb la legislació vigent que promou la formació integral dels alumnes d’acord amb una concepció cristiana de l’home, de la vida i del món. És una escola oberta a totes les famílies que desitgen aquest tipus d’educació i volen col·laborar amb la direcció i el professorat en la construcció de la comunitat educativa. Segueix les orientacions de l’Església Diocesana i s’insereix en la realitat sòcio-cultural de Catalunya. Essent corresponsable i solidària amb totes les altres escoles del país. Si vols veure el contingut del nostre ideari clica a l’enllaç.

Nostra Senyora de Montserrat és una escola que porta més de 70 anys d’història. Una història que va començar el 4 d’octubre de 1947, quan les religioses Teatines van arribar a Parets per fundar el que ara és el nostre col·legi.

L’edifici, que fou donat pels Srs. Serra -una família veïna del poble-, va ser suficient per poder iniciar el que ara coneixem com la nostra escola. Des de llavors, les religioses Teatines han viscut al poble de Parets vetllant per poder oferir una ajuda a la nostra societat, i ho han fet sempre seguint l’esperit de la seva fundadora “sense més norma que l’amor”- Madre Úrsula-

Els anys van anar passant i les necessitats del poble també, va ser a l’agost de 1974 que el col·legi començava a fer-se petit i es van iniciar obres d’ampliació amb la construcció d’un nou edifici. Des d’ençà fins l’actualitat el col·legi ha estat reformat diferents vegades a causa de l’ampliació de cursos fins a la implantació de l’educació Secundària Obligatòria.

L’any 2018 la fundació Albada va entrar en la història de la nostra escola, participant, juntament amb les Teatines i tot el claustre de mestres, de la conducció del centre per continuar construint història junts fent que la nostra escola continuï sent un referent de millora personal, educativa i social dins del poble de Parets.

Units en el Temps

Som un dels centres que integren Arenales, la xarxa internacional de centres educatius associats promoguda per la Fundació Arenales.

Com a centre de la Xarxa Educativa Arenales, compartim el projecte IAM, Innovació, Autonomia i Mentoring, un programa de transformació, que facilita l’excel·lència i el creixement professional de tothom.

Arenals xarxa educativa, ens connecta amb més de 28 col·legis a Espanya i l’estranger. Compartim amb ells l’interès per la millora continuada i la preocupació per formar persones responsables i autònomes. A més, la xarxa ens permet intercanviar bones experiències i formació amb els altres col·legis, a través de mentoring que facilita l’excel·lència i el creixement professional de tots.

Formar part d’aquesta xarxa ens permet mantenir la nostra pròpia identitat i alhora enriquir-nos amb les aportacions dels altres. Tots col·laborem, ajudem i dediquem temps a ajudar i aprendre dels altres, cercant una intel·ligència compartida que ens permet col·laborar eficaçment. L’experiència i les idees flueixen d’un centre a l’altre.

Arenales Red Educativa

Arenales Red Educativa és una xarxa internacional de centres educatius associats, que inicia el seu camí el 2009 buscant proporcionar als alumnes una formació acadèmica d’alt nivell i promoure els valors relacionats amb la feina ben feta, realitzada des d’una dimensió de servei als altres.

Milers de famílies han confiat en la nostra tasca, en una educació sensible a noves metodologies, com les Intel·ligències Múltiples, o el Pensament Crític Creatiu.

La Red en datos

0

CENTROS EDUCATIVOS

0

ALUMNOS

0

PROFESIONALES

0

M² DE INSTALACIONES

Preguntes freqüents

Què ens identifica al Col·legi NS Montserrat?

Som una escola que pertany a la Xarxa Educativa Arenals. Aquí busquem l’excel·lència acadèmica, però també la humana perquè una bona persona sol ser un bon professional. Per això el respecte als altres, a un mateix, la feina ben feta, són valors humans i cristians que inculquem els nostres alumnes de la mà dels seus pares. Tenim l’ambicioso objectiu de servir la societat, les famílies i els alumnes.

Què aporta que NS Montserrat pertanyi a Arenales Red Educativa?

Arenales NS Montserrat és un col·legi d’Arenales Xarxa Educativa. En aquests moments la xarxa la componen més de 28 centres educatius distribuïts per tot el món. Tots ells assumeixen un model de competències i valors anomenat IAM (Innovació, Autonomia, Mentoring). Així com incorpora el codi de bones pràctiques, el reglament de règim intern i el pla digualtat. Tots ells documents que tenen l’origen en anys d’experiència i busquen garantir l’equitat, la inclusió i la igualtat.

Què és el model IAM?

IAM és un programa de transformació amb què busquem ser centres educatius d’avantguarda al segle XXI. Aquest programa es divideix en tres grans eixos: Innovació: busquem ser una organització oberta i en comunicació permanent amb el món en què vivim. Autonomia: ajudem cada un dels nostres alumnes a agafar les regnes de la seva vida, a ser persones autònomes. Mentoring: cadascú és protagonista de la seva pròpia educació i, alhora, col·labora de les dels altres.

¿Com s'aplica el programa IAM al Col·legi NS Montserrat?

Innovació: A través de la iniciativa iPad s’aconsegueix la integració de la tecnologia a l’educació. Així com pla de desenvolupament de currículum digital Mobile Learning al llarg de totes les etapes. Autonomía: Fomentem l’educació en soft skills: el desenvolupament de l’oratòria, la capacitat de lideratge, el desenvolupament del pensament emocional, el pensament creatiu i els primers auxilis, etc. Mentoring: A través de les tutories personals entre el professor i l’alumne, per ajudar-lo a conèixer millor, per desenvolupar les habilitats socials, per treure partit als seus talents, perquè forgi la seva autoestima, i que autònomament sigui feliç.

Demana informació

Tenim les portes obertes per a tu: volem conèixer-te, ensenyar-te les instal·lacions i mostrar-te el projecte educatiu, per això omple el formulari i programa una visita o pregunta'ns el que vulguis.