Sol·licita informació

Gabinete Psicopedagógico

En el Departamento de Orientación del Colegio Arenales de Arroyomolinos orientamos nuestro trabajo a toda la comunidad educativa: profesorado, alumnado y familias. El objetivo es desarrollar al máximo las capacidades de cada alumno y lograr su plena integración educativo-social, para lo cual,  si es necesario, se adecuan los programas educativos a las características particulares de cada uno.

Las tareas del Departamento se dividen en tres bloques principales:​

Derivación

Consecuencia de un proceso de Evaluación, tiene como posibles destinatarios, según los casos: el Equipo de Orientación Educativa Psicopedagógica (EOEP), Neurólogos, Psiquiatras, Logopedas.

Evaluación

Puede ser ya programada, a petición de la familia del alumno, a petición de su tutor. El proceso es el siguiente:

• Protocolo de derivación interna.

• Realización de batería de pruebas, según las necesidades de cada alumno.

• Asesoramiento al profesor y la familia.

Intervención

Una intervención educativa o académica para ayudar a los niños, de una manera personalizada, en sus dificultades

Este es nuestro equipo

Victoria de Caveda Orientadora

vdcaveda@colegioarenales.es

Nines Jiménez
P.T.

njimenez@colegioarenales.es

Macarena Aranguren
P.T.

maranguren@colegioarenales.es

Preguntes freqüents

Què ens identifica al Col·legi NS Montserrat?

Som una escola que pertany a la Xarxa Educativa Arenals. Aquí busquem l’excel·lència acadèmica, però també la humana perquè una bona persona sol ser un bon professional. Per això el respecte als altres, a un mateix, la feina ben feta, són valors humans i cristians que inculquem els nostres alumnes de la mà dels seus pares. Tenim l’ambicioso objectiu de servir la societat, les famílies i els alumnes.

Què aporta que NS Montserrat pertanyi a Arenales Red Educativa?

Arenales NS Montserrat és un col·legi d’Arenales Xarxa Educativa. En aquests moments la xarxa la componen més de 28 centres educatius distribuïts per tot el món. Tots ells assumeixen un model de competències i valors anomenat IAM (Innovació, Autonomia, Mentoring). Així com incorpora el codi de bones pràctiques, el reglament de règim intern i el pla digualtat. Tots ells documents que tenen l’origen en anys d’experiència i busquen garantir l’equitat, la inclusió i la igualtat.

Què és el model IAM?

IAM és un programa de transformació amb què busquem ser centres educatius d’avantguarda al segle XXI. Aquest programa es divideix en tres grans eixos: Innovació: busquem ser una organització oberta i en comunicació permanent amb el món en què vivim. Autonomia: ajudem cada un dels nostres alumnes a agafar les regnes de la seva vida, a ser persones autònomes. Mentoring: cadascú és protagonista de la seva pròpia educació i, alhora, col·labora de les dels altres.

¿Com s'aplica el programa IAM al Col·legi NS Montserrat?

Innovació: A través de la iniciativa iPad s’aconsegueix la integració de la tecnologia a l’educació. Així com pla de desenvolupament de currículum digital Mobile Learning al llarg de totes les etapes. Autonomía: Fomentem l’educació en soft skills: el desenvolupament de l’oratòria, la capacitat de lideratge, el desenvolupament del pensament emocional, el pensament creatiu i els primers auxilis, etc. Mentoring: A través de les tutories personals entre el professor i l’alumne, per ajudar-lo a conèixer millor, per desenvolupar les habilitats socials, per treure partit als seus talents, perquè forgi la seva autoestima, i que autònomament sigui feliç.

Demana informació

Tenim les portes obertes per a tu: volem conèixer-te, ensenyar-te les instal·lacions i mostrar-te el projecte educatiu, per això omple el formulari i concerta una visita o pregunta'ns el que vulguis.