Sol·licita informació

Formació per famílies

EDUCACIÓ

Xerrades educatives família-escola

Sempre hem considerat que l’escola som tots i totes. Família- alumnes i equip docent i no docent som part del mateix equip. Les tutories amb les famílies afavoreixen aquest enriquiment mutu que tan útil és per acompanyar i vetllar pel benestar de tots els nostres alumnes.

Autoría: Arenales Red Educativa

12 de gener del 2024

1 min de lectura

Per aquest motiu, sempre ens ha semblat interessant organitzar xerrades educatives que ens ajudin a créixer i a entendre millor als nostres nens i nenes. Ja sigui com a pares o com a mestres. Busquem temes que siguin actuals i puguin ser interessants per a totes les famílies del centre. Alguns temes són més adients per les famílies dels infants, altres estan més orientats pels familiars dels més grans  i alguns d’aquests poden ser interessants per a totes les edats.

Formació de pares

Creiem que les xerrades per a la formació de les nostres famílies són un complement important en l’educació de l’alumnat. Pensem que són xerrades interessants per entendre millor situacions que podem viure a casa i què, a vegades, ens poden mancar estratègies o recursos per controlar-les millor.

A més, el fet de compartir aquest espai amb altres famílies, fa adonar-te que no és una situació aïllada, sinó que tots els que estem en la xerrada vivim o hem viscut situacions similars. S’empatitza molt amb la situació i s’entèn perfectament el que sentim cadascun de nosaltres en situacions similars.

En els últims anys hem anat realitzant conferències de temàtiques ben diferents. Algunes de les més recents són:

  • Victor Kupper: Viure amb optimisme
  • Joan contreras: Estrés, padres e hijos

Ambdues molt interessants on les famílies estaven contentes amb l’espai que es va crear, la participació de tots els oients i les xerrades preparades pels conferenciants.

Enguany, tenim pensades tres conferències educatives per a realitzar al llarg del curs.

La primera serà el dijous 25 de gener » Límites sí, limitar no». Un tema molt interessant i important per a tenir en compte en l’educació dels nostres fills i filles.

Tal i com comparteixen les famílies en algunes reunions, a vegades costa posar pautes. Estem d’acord de que no és fàcil educar . Tots ens trobem en situacions on sembla difícil portar el control d’una determinada situació. Per aquest motiu ens sembla interessant poder compartir tots plegats les nostres experiències i escoltar a professionals per a que ens ajudin a afrontar aquestes situacions.

Durant les xerrades s’afavoreix un espai on ens podem comunicar, expressar i compartir les nostres experiències. També facilita adonar-nos que no estem sols en aquest camí. A més, de sortir amb la sensació de què ens reconforta saber  que aquests sentiments que sentim els tenen, també, altres famílies.

NS MONTSERRAT una escola per a tothom! Créixer junts. Units fem  camí! 75 anys educant des del cor.

No és gens fàcil educar. Però si és una gran aventura en la què val la pena submergir-se i viure.

Els bons moments sabem tots com gaudir-los, els més complicats.. parlant i compartint-los es porten millor.

T’hi esperem!

Agenda-ho! dijous 25 de gener tenim una cita amb Claudia Bruna. Educadora, coach familiar i mare.  Això promet!

Pantalles si o no?

Victor Kupper

Estrés, padres e hijos

ETIQUETAS

Últimas noticias

Entradas recientes

Suscríbete a la newsletter


Preguntes freqüents

Què ens identifica al Col·legi NS Montserrat?

Som una escola que pertany a la Xarxa Educativa Arenals. Aquí busquem l’excel·lència acadèmica, però també la humana perquè una bona persona sol ser un bon professional. Per això el respecte als altres, a un mateix, la feina ben feta, són valors humans i cristians que inculquem els nostres alumnes de la mà dels seus pares. Tenim l’ambicioso objectiu de servir la societat, les famílies i els alumnes.

Què aporta que NS Montserrat pertanyi a Arenales Red Educativa?

Arenales NS Montserrat és un col·legi d’Arenales Xarxa Educativa. En aquests moments la xarxa la componen més de 28 centres educatius distribuïts per tot el món. Tots ells assumeixen un model de competències i valors anomenat IAM (Innovació, Autonomia, Mentoring). Així com incorpora el codi de bones pràctiques, el reglament de règim intern i el pla digualtat. Tots ells documents que tenen l’origen en anys d’experiència i busquen garantir l’equitat, la inclusió i la igualtat.

Què és el model IAM?

IAM és un programa de transformació amb què busquem ser centres educatius d’avantguarda al segle XXI. Aquest programa es divideix en tres grans eixos: Innovació: busquem ser una organització oberta i en comunicació permanent amb el món en què vivim. Autonomia: ajudem cada un dels nostres alumnes a agafar les regnes de la seva vida, a ser persones autònomes. Mentoring: cadascú és protagonista de la seva pròpia educació i, alhora, col·labora de les dels altres.

¿Com s'aplica el programa IAM al Col·legi NS Montserrat?

Innovació: A través de la iniciativa iPad s’aconsegueix la integració de la tecnologia a l’educació. Així com pla de desenvolupament de currículum digital Mobile Learning al llarg de totes les etapes. Autonomía: Fomentem l’educació en soft skills: el desenvolupament de l’oratòria, la capacitat de lideratge, el desenvolupament del pensament emocional, el pensament creatiu i els primers auxilis, etc. Mentoring: A través de les tutories personals entre el professor i l’alumne, per ajudar-lo a conèixer millor, per desenvolupar les habilitats socials, per treure partit als seus talents, perquè forgi la seva autoestima, i que autònomament sigui feliç.

Demana informació

Tenim les portes obertes per a tu: volem conèixer-te, ensenyar-te les instal·lacions i mostrar-te el projecte educatiu, per això omple el formulari i programa una visita o pregunta'ns el que vulguis.