Sol·licita informació

Robòtica

EDUCACIÓ

Robòtica

Un dels punts claus de l’escola, és l’implicació de l’equip docent,  realitzem formació constantment per poder oferir el millor als nostres alumnes.  Per aquest motiu, es va decidir oferir robòtica durant la jornada educativa.

La robòtica educativa és una manera molt efectiva d’introduir conceptes científics i tecnològics d’una manera pràctica i tangible. L’alumnat pot adquirir coneixements sobre mecànica, electrònica, programació i altres disciplines STEM mentre interactua i es diverteix amb els robots.

Autoría: Arenales Red Educativa

6 de maig 2024

1 min de lectura

Des dels més petits del segon cicle d’infantil fins a 4t d’ESO, es treballa la robòtica. A cada nivell, hi ha uns objectius i uns continguts claus a treballar.  

Ens agrada molt participar de les propostes municipals. Pensem que és una forma d’enriquir-se i de compartir temps i espai amb altres nens i nenes de les mateixes edats del municipi.

Per aquest motiu, 3r de primària va participar en la darrere proposta educativa del municipi: Divertibòtica de Parets del Vallès.

En què consisteix?

Els alumnes de 3r de primària hem participat a la II Fira de Divertibòtica. On hem pogut presentar el projecte que hem estat fent a les classes de robòtica.
Vam començar construint màquines ja establertes amb lego per conèixer els diferents sensors i emissors que hi ha…

Després vam pensar… i si creem nosaltres una màquina? Què podem fer?

Vam decidir fer una màquina, que fos capaç de separar objectes per després reciclar-los.

Però de sobte ens sorgia un altre repte:  com la podíem fer?

Basant-nos en una noria que ja havíem construït, vam crear una especie de molí que girava a dreta i esquerra depenent del color que detectés.

En  un primer moment vam muntar un circuit amb peces lego pel que passaven pilotes de dos colors simbolitzant els objectes per reciclar…

Després vam haver de  resoldre diversos problemes: quants graus es mourien les aspes de la màquina; quins sensors posaríem; a quina alçada, velocitat i profunditat… La veritat és que no ens anava gens malament! Però… es podia millorar? I si afegíem colors? podíem fer la base amb la impressora 3D?

Vam demanar ajuda a la professora de tecnologia de l’escola. Li vam explicar què volíem fer i com.  Ens va projectar, en 3 dimensions, a la pissarra com quedaria la maqueta i si ens agradava ja podríem començar a imprimir-ho. Dit i fet…

Robòtica a l’escola. Canviar el paradigma educatiu i el mètode d’aprenentatge és possible!

Ara ja estàvem preparats per muntar les nostres màquines a la nova maqueta i tal i com esperàvem cada deixalla se’n va al seu contenidor corresponent…
Ha resultat un projecte molt engrescador amb el que han gaudit molt i l’han pogut mostrar a altres nens del poble i a les nostres  famílies… Genial!

Compartim aprenentatges, espai i temps amb altres nens i nenes d’escoles del municipi

Exposició plaça de la vila del municipi

Projecte robòtica 3r primària

ETIQUETAS

Últimas noticias

Entradas recientes

Suscríbete a la newsletter


Preguntes freqüents

Què ens identifica al Col·legi NS Montserrat?

Som una escola que pertany a la Xarxa Educativa Arenals. Aquí busquem l’excel·lència acadèmica, però també la humana perquè una bona persona sol ser un bon professional. Per això el respecte als altres, a un mateix, la feina ben feta, són valors humans i cristians que inculquem els nostres alumnes de la mà dels seus pares. Tenim l’ambicioso objectiu de servir la societat, les famílies i els alumnes.

Què aporta que NS Montserrat pertanyi a Arenales Red Educativa?

Arenales NS Montserrat és un col·legi d’Arenales Xarxa Educativa. En aquests moments la xarxa la componen més de 28 centres educatius distribuïts per tot el món. Tots ells assumeixen un model de competències i valors anomenat IAM (Innovació, Autonomia, Mentoring). Així com incorpora el codi de bones pràctiques, el reglament de règim intern i el pla digualtat. Tots ells documents que tenen l’origen en anys d’experiència i busquen garantir l’equitat, la inclusió i la igualtat.

Què és el model IAM?

IAM és un programa de transformació amb què busquem ser centres educatius d’avantguarda al segle XXI. Aquest programa es divideix en tres grans eixos: Innovació: busquem ser una organització oberta i en comunicació permanent amb el món en què vivim. Autonomia: ajudem cada un dels nostres alumnes a agafar les regnes de la seva vida, a ser persones autònomes. Mentoring: cadascú és protagonista de la seva pròpia educació i, alhora, col·labora de les dels altres.

¿Com s'aplica el programa IAM al Col·legi NS Montserrat?

Innovació: A través de la iniciativa iPad s’aconsegueix la integració de la tecnologia a l’educació. Així com pla de desenvolupament de currículum digital Mobile Learning al llarg de totes les etapes. Autonomía: Fomentem l’educació en soft skills: el desenvolupament de l’oratòria, la capacitat de lideratge, el desenvolupament del pensament emocional, el pensament creatiu i els primers auxilis, etc. Mentoring: A través de les tutories personals entre el professor i l’alumne, per ajudar-lo a conèixer millor, per desenvolupar les habilitats socials, per treure partit als seus talents, perquè forgi la seva autoestima, i que autònomament sigui feliç.

Demana informació

Tenim les portes obertes per a tu: volem conèixer-te, ensenyar-te les instal·lacions i mostrar-te el projecte educatiu, per això omple el formulari i programa una visita o pregunta'ns el que vulguis.